dijous, 4 de juny del 2009

RES DE RES

Un detall molt simple del que passa a este oblidat poble el patirem diumenge passat. Estàvem esperant que isqueren de missa els xiquets de la comunió i ens asseguérem en els bancs que hi han instal·lats en la plaça. N'erem quatre, i per poder estar seguts, un s'hagué de seure cara a cal retor i fer de parapet per que els altres no ens esvaràrem i caiguérem a terra, perquè com damunt anàvem mudats amb teles més bones, era un gust el tobogan que ens trobàrem sense buscar-lo. S'ha de ser burros, i perdoneu-nos l'expressió, per a posar uns bancs desnivellats. No sabem de qui serà la culpa, si de l'ajuntament o de l'empresa contratista, igual dóna. la qüestió és que és impossible seure's còmodament allí. Per supost, com Sa Majestat es seu en el seu tron de vellut, no se n'adona que els seus subdits han de patir si volen seure's en el banc dels collons. Ja veieu, una cosa tan simple ens ha dut a reflexionar i fer una comparació amb com funciona este poble.
Ací les coses es fan per fer-se, simplement, sense planificació, i tant se val si estan ben fetes com si estan mal, ningú diu res. Res passa. Per exemple, llegim en els comentaris de GA que molts es queixen de que els projectes seleccionats per al plan Zapatero no donaran feina als més de cent parats que hi ha a Ador. I no passa res. L'oposició no fa més que tirar-se floretes i renegar, i els parats quedar-se en casa a veure-les vindre. Un dia en la tele veguérem que en un poble d'Andalusia on s'havia fet el mateix, els parats es tancaren en l'ajuntament i obligaren a l'alcalde a canviar els projectes per uns que de veritat donaren feina. Ací, res de res. Si els parats, de per sí, no són capaços d'organitzar-ser per fer una cosa així, per a què està l'oposició?
A l'any que ve, si déu vol, a l'escola posaran una aula prefabricada. El PAI on anava la nova escola està anul·lat gràcies al bon fer de Sa Majestat i a que és més xulo que un huit. I no passa res. Ni es manifesten els pares, ni l'oposició és capaç de fer res. Res de res.
Eixa és la tònica d'este oblidat poble. Sa Majestat, Juanvi I l'Empastrador, fent el que sap: empastrades. Els veïns deixant-lo fer el que vullga, i l'oposició veient-les vindre. Lo dit: res de res. Dos anys, com diuen, i tot continua igual.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

MOLT BO EL COMENTARI! MENOS MAL QUE ENCARA QUEDEN AL POBLE DELS QUE DIUEN LES COSES COM SON!

ESTARIA BÉ QUE ELS L'ENVIAREU ALS DE GENT D'ADOR PERQUÈ EL PUBLIQUEN ELLS TAMBÉ A LA SEUA WEB.

I SOBRE ALLÒ QUE SEMPRE DIEM QUE LA GENT NO FA RES, CALLA I AU! SI LA OPOSICIÓ ES MEREJARA EN ORGANITZAR COSES LA GENT ANIRIA, PERÒ NO SE SI ÉS PER COMODITAT, TEMOR O QUE, A ESTE POBLE NINGU FA RES!!

ENHORABONA PER LA PÀGINA QUE TENIU!

Anònim ha dit...

OLÉ COMENTARI! PERÒ ES QUE EN ADOR, PAREIX QUE SIGUEM UNS COMODONS I NINGÚ FA RES PER PLANTAR-LI CARA A ESTE PERSONATGE!

Algepsers ha dit...

Gràcies per les vostres paraules.

Anònim ha dit...

Sou uns hipòcrites, molt de dir de l´oposició però...vosaltres ho faríeu millor? Acàs sabeu les dures condicions en les quals treballa el grup Gent d´Ador?és molt fàcil criticar, si tant bons sou, perquè no vos presenteu a les eleccions com a tercer partit? i molt de dir que l´oposició no mobilitza la gent però de moment vosaltres no vos heu mobilitzat per vosaltres mateixa, ni heu fet res de res (com resa el vostre article quina casualitat no?), si la muntanya no va a Mahoma...Mahoma anirà a ella, pues ja tardeu tant que dieu

Anònim ha dit...

ENCARA QUE EM SEMBLA MOLT BÉ LA VOSTRA PÀGINA I ELS VOSTRES COMENTARIS ESTAN TAMBÉ MOLT BÉ, M'AGRADARIA QUE VOSALTRES TAMBÉ FEREU ALGO PEL POBLE D'ADOR. GENT D'ADOR TE POCA GENT QUE VAJA A LES REUNIONS I QUE APORTE IDEES I ELS FARIA FALTA ALGO D'AJUDA, GENT QUE TINGA GANAS DE GUERREJAR, DE LLUITAR, DE DIR COSES NOVES, DE TINDRE MES GENT QUE DONE LA CARA, PERQUE NOMÉS AMB AQUESTE BLOG NO LOGRAREU CANVIAR RES. PENSE QUE S'HA DE PASAR A L'ACCIÓ I FA FALTA GENT PER A DUR-LO ENDAVENT, DONA IGUAL LE SIGLES QUE PORTE, PERÒ QUANS MÉS SIGAM MILLOR. JO TAMPOC PERTANY A GENT D'ADOR, PERÒ INTENTE COL·LABORAR EN LO QUE PUC PER VEURE SI PODEN CANVIAR AÇO.

Algepsers ha dit...

Gràcies, J. per l'oferiment, però nosaltres no podem, ni volem, entrar a formar part de cap formació política. Som conscients de que a la gent el que li agrada és parlar molt i actuar poc, i que si volen tindre un poble millor, han d'arrimar més el muscle. Nosaltres l'únic que podem fer és posar un granet més d'arena i ja està. Si de lo que ací es diu, alguna cosa vos pareix bé, feu-la vostra, no hi ha cap problema. Lo important és derrocar esta dictadura que tenim en el nostre volgut poble, qui ho faça, ens dóna igual.

Anònim ha dit...

No cal entrar ni formar part de cap formació política. Però com sempre es diu.....Els bous es veuen molt be de darrere la barrera.