dijous, 17 de juliol del 2008

ADOR FA PUDOR

Ador fa pudor. I es que este poble està podrit. I gran culpa de la situació la té Sa Majestat per la seua manera tan personal de governar, afavorint a uns i discriminant a d'altres de forma totalment arbitrària, tenint com a únic objectiu el tron de l'alcaldia que li proporciona un deler especial i li farcix la vanitat fins l'èxtasi. Però no és ell només el culpable de la situació, sinó també cadascun dels veïns d'aquest singular poble que ens deixem arrossegar pels que diuen voler governar-nos sense parar-nos a reflexionar què és el que més ens convé i qui és el què ens ho pot donar. A simple vista no es nota res, pareix que el poble viu en harmonia i bona convivència, però quan t'atures a rascar un poc i travesses l'epidermis del poble, veus les delacions, els odis, les xarradisses i les punyalades draperes que s'assesten uns a altres. I quasi tot per culpa de la puta política. Este poble està massa polititzat, i els polítics que ens governen no fan res per baixar el to, dedicar-se a treballar per millorar la vida dels veïns i deixar-se de fer les coses atenent al clientelisme polític.
La prova més clara la tenim en internet, beneït siga. Només cal seguir el que s'escriu i es comenta en els blocs que gràcies a déu tenim al nostre abast, per assabentar-mos de com està el panorama. Només una lectura atenta, i una reflexió profunda, responsable i independent ens pot donar les claus per a millorar el futur d'este poble que de moment està massa podrit.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivament, Ador fa pudor, però sembla que la majoria del poble té la pituïtària insensible; o és que no han tingut la desgràcia de caure en les mans de sa majestat o algun dels seus "palmeros". Si sou religiosos, reseu perquè això no arribe a ocórrer.
Recorde quan estudiàvem el tema de l'Edat Mitjana. El senyor feudal i els pobres vassalls que havien de pagar-li de les seves rendes; i sempre amb por de que no estiguera de mal humor. Sempre feia i desfeia a la seva gana. Sense escoltar: mut i xitón. Ordene i mane. Decrete...
Traslladat a l'època actual, semblaria que la història havia canviat: l'alcalde, regidors i funcionaris de l'ajuntament, són això,funcionaris que suposadament estan al servei dels qui els mantenim amb els nostres impostos. Però la realitat no és aquesta. S'hi repeteix la història: l'alcalde, el senyor feudal; els regidors i funcionaris, els seus esbirros. I la resta, amics o enemics, segons.
- Ordene que s'hi faça això - diu sa majestat.
- No caldria consultar-ho abans amb l'interessat i comunicar-li el que anem a fer?
- Deixat estar. Si després no hi està d'acord, que ho denuncie. Com nosaltres no paguem!
I el que és pitjor; aqueixos veïns que s'alegren del mal que li han fet a l'altre. I ni tan sols diuen allò de: "Pobre, que mala pata ha tingut". Més aviat diuen: "Encara li passa poc. Què eixe què s'ha cregut! Què es pensava! Eixe no sap amb qui se la juga!"
...
I a més, ha sobreviscut el personatge amb funció de "correveidile" més conegut com a "chivato", llepó... què per unes poques "prebendes" és capaç de vendre qui siga. És qui s'encarrega de portar-li els partes. Qui ha dit açò. Qui el vota i qui no, i tot allò que pot interessar conèixer.
I a tot açò estem parlant de gent de bé, gent de dretes de tota la vida. Gent de missa i combregar dominical que deurien de col·locar-se al costat del necessitat, ser amables, servicials, pacients i respectuosos.

Anònim ha dit...

I tant, no sabeu la pudor que fa.
He sentit una persona que fa la festa del Crist de tota la vida, lamentar-se perquè cada vegada hi ha menys festers. I clar, sense festers no s'hi pot fer una festa com aquesta.
És que la gent d'Ador ha deixat de tenir fe al seu Crist de l'Empar?
Doncs no. La raó és una altra. Els "culpables" són les persones que la porten actualment. No s'ho perdeu. I és que no són de dretes!
Açò mateix ja va passar en una altra època; certa gent de dretes, festers de tota la vida, van deixar misteriosament de fer la festa. Quan s'ho vam deixar la gent que la portàvem, varen tronar.
I, és que el Crist no s'estima la gent de l'esquerra?
Per què barregen política i religió?
De segur, si el Cirst visqués en l'actualitat, expulsaria de sa casa tots aquests beats i beates de pacotilla d'Ador, que criden anys rere any un "Visca el Crist de l'Empar", però tot és teatre; no el porten en el cor.
Per què no ho investigueu?

Anònim ha dit...

Ola mi amicos spanolos. Mi ser himigratus de Lituania i querer trobajar en sus poblo. Pro leer questo pajina y coguer mucho miedo sobre señor mandador, que salur in foto con cascos ponidos. Tambien decir mi don Juan vicente comer niños piquiñitos. Yo moito miedus, moito miedus. Ustedes aconsejar io ir pueblo suyus a laborare? much agradesios amigo spañoloszac

Anònim ha dit...

Tens tota la raó i qui no vulga voreu, una de dues o és tonto o se'l fa. Qualsevol persona que visca a Ador, conega mínimament la seua gent i els conflictes interns que entre ells es donen sap que el poble està a rebossar de favoritismes polítics, d'odis entre els dos bàndols, de recels entre veïns, en definitiva de política en el pitjor sentit de la paraula, una política horteroide portada al seu nivell més baix, una política que no mira interessos comuns, sinó com acabar amb el contrari.
El responsable tots el coneguem; però no és ell solament. Gran part de culpa de tota la merda que hi ha al poble la tenen el seu exercit de "correveidiles" que fent ús de les xarradisses i les xafarderies contribueixen memorablement a elevar l'ambient d'aquest poble a la categoria de irrespirable. Política vulgar i demacrada, digna dels cacics que ens pensavem que ja havíem deixat enrere.
Ara bé, ja sabem de quin peu coixegen les persones que recolzen aquest personatge. Arguments pobres i buits de contingut, recerca continuada de formes diverses de conflicte i sobretot utilització de la tècnica de l'estruç (coneguent tota la problemàtica, amaguen el cap baix terra i no en volen saber res, ja que tot el que fa Juanvi és per definició perfecte perquè ell és omnipotent).
En fi, com un sainet d'Escalante.

Algepsers ha dit...

Només podem llevar-nos el barret davant d'uns comentaris tan ben formulats i argumentats. Amb una resposta així, estem més que pagats per l'esforç que suposa tirar açò en davant, que pareix que no, però costa lo seu. Moltes gràcies i esperem que seguiu participant en esta humil pàgina en eixe nivell.

Amic lituà. Sincerament no sabem què aconsellar-te. No creguem que et menguen els fills, però sí la moral. Aleshores com que l'agricultura està cremada i abandonada, i a més, la construcció està de capa caiguda, millor emigra a Pixarroglets, a veure si tens més sort.

Anònim ha dit...

Yo presenatar yo ser Mohamed Yusuf Algandurf. Hola amicos ador, yo quirer poner tienda mantas bono bonita baratas, pero dar miedo amo blanco di la tribu. Si paisa, yo bueno y limpia barba todos dias. Querer saber si amo blanco mi expulsar si no tiner papeles. Io pagar, muchos camellos i dromedarios. Si hay misquita io coger patera i ir su pueblo para vivir.

ÀGUILA ha dit...

Ara m'adone que som privilegiats, d'entre tots els pobles que han volgut anar al Gran Prix hem anat nosaltres, ¿serà per que tenim un alcalde amb poder, emprenedor? Sempre està damunt de les coses bones per a Ador, si bones... per que anar al Gran Prix sempre a segut una bona decisió i mai anar a fer el ridícul. Fer el ridícul l'han fet els destrellatats de la plataforma Gent d'Ador intentant boicotejar en tot moment el que no s'anara a concursar.
Primer ens deien que anar era fer el ridícul i una vergonya per al poble, se l'han engolit amb tomaqueta, després ens varen dir que només anava gent afí a l'Alcalde, un altra tramoia per posar guerra. Ador anat a concursar i a segut capaç no tan sols de competir dignament si no de guanyar.

Vull donar les gràcies a tota la gent que a participat en el dos programes, a la gent que anat a animar sense parar, gràcies pel vostre suport i força moral. A tots el concursants, que s'han deixat la pell en els dos programes. Tot allò que només hi havia gent afí a l'alcalde una vegada mes, una solemne mentida, ¡fixeu-se be amb la gent que va participar i la que anava per animar!, aquesta gent no es ni de dretes ni d'esquerres, es gent d'Ador, la verdadera gent d'Ador, es la gent que ha deixat de costat la política i ho ha donat tot per fer que'l seu poble guanyara el l'eliminatòria i posteriorment la final.

Estic segur d'una cosa; si ara agafarem els 30.000€ que hem guanyat i els repartirem a parts iguals per a tots els veins d'Ador, de segur que'ls anomenats Gent d'Ador serien els primers en posar la ma. Però fins ara tot era fer el ridícul... ja volguérem fer el ridícul cada mes i que'ns donaren aquesta quantitat de diners.

Finalment agrair a la persona que ha fet possible que Ador estiguera en el Gran Pix, eixa persona no es altra que el nostre Alcalde Joanvi Estruch, va posar en marxa la iniciativa, la va defendre, va aguantar tot tipus de crítica absurda i va fer de líder, com diríem a Ador "Amb dos collons".
Sincerament de part de tot el poble d'Ador, de tota la gent que ens sentim orengos moltes gràcies per tot el que fas per Ador.

I per a tota la plataforma Gent d'Ador, ja està be de posar guerra, d'encabotar-se en boicotejar tot el que fa l'Alcalde d'Ador, de dir mentides, de posar en el cab dels joves aquells pensaments roins que teniu vosaltres... Adoneu-se que deixa forma d'actuar, res vos te que eixir bé. Dediqueu-se a ser constructius, dediqueu-se a recolzar les propostes i accions ben fetes.

La gent d'Ador no som tontos, i vegem dia a dia la realitat del poble. Sincerament, adoneu-se, cada vegada en sereu menys. El dia que obsteu a reconéixer les coses bones que's fan a Ador, eixe dia començarem a pensar que heu entrat en raó, fins eixe dia teniu molt que reflexionar... (Aquest comentari a segut enviat als següents blogs: "De Navesa a la Murtera" i "De la Murtera a Navesa")

Algepsers ha dit...

Aguila et conteste en la pàgina principal.