dimarts, 12 d’octubre del 2010

ADOR = XINA

Anit, en les notícies de La Primera, estaven informant de que a la Xina, després de donar-li el premi Nobel de la Pau a Lui Xiaobo, se n'ha armat una de grossa. Com sabeu, este dissident està tancat en la presó, o millor dit, en un camp de reeducació, per demanar una cosa tan normal a Europa com és la democràcia, la llibertat d'expressió i la finalització del partit únic. En saber-se la notícia, les autoritats xineses prengueren mesures diplomàtiques contra Noruega, han arrestat al seu domicili a la dona del dissident i han silenciat la informació al poble. De fet, la periodista que feia el reportatge, li va preguntat a un vianant si sabia que el premi Nobel de la Pau li l'havien donat a un xinés. L'home, estranyat, primer va dir que no coneixia la notícia i, després de reflexionar un segon, va afegir: això és impossible. No s'ho creia!
No sabeu quantes similituds vaig trobar entre el que està passant a la Xina i el que passa ací al poble.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Noruega? Mesures diplomàtiques contra Noruega? A sant de què! Si qui dona el premi Nobel és Suècia, cal no fer aquestes errades perquè els del blog contrari les gastaran contra vosaltres...

Algepsers ha dit...

Benvolgut amic, si t'informes bé, veuràs, no sabem per quina raó, que el premi Nobel de la Pau l'atorga Noruega. Et recomane que vages al gúguel i que ho busques, i si averigües la raó, ens la dius.
Per una altra banda no patisques pel que puguen dir de nosaltres, que les informacions que donem ací, estan ben contrastades, tenim les nostres fonts.
Gràcies per seguir-nos i per participar.